Váradi Zoltán, az Iraki Köztársaság  magyarországi nagykövetének sofőrje a ki nem fizetett munkabére, és az őt ért sorozatos megaláztatások miatt kért kártérítést munkaadójától. A megbeszélésre elkísérte az ügyvédje is, aki szintén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a rájuk támadó nagykövet ökölcsapásaitól.

„Látva, hogy vége a megbeszélésnek, elindultunk az ajtó felé, ott a nagykövet hirtelen megtorpant, az ügyfelem felé fordult, és teljesen váratlanul, előre nem látható módon, durván ütlegelni kezdte, fejére célzott ütéseket adott le, hatalmas pofonokat. Teljesen megdöbbentünk, először nem tudtuk kezelni a helyzetet, ügyfelemnek és nekem is volt annyi lélekjelenlétünk, hogy tudtuk, nem üthetünk vissza” – idézte fel a történteket Arató Balázs Váradi Zoltán jogi képviselője

Az iraki nagykövet jogi képviselője szerint nem egyoldalú támadás, hanem kölcsönös verekedés alakult ki a vita hevében. A dulakodást, mint mondja, az váltotta ki, hogy a magyar sofőr túl sok kártérítést akart kérni.

„A beszélgetésnek a végén a kialakult, feszült helyzetben kölcsönös dulakodás kezdődött, amely mind a két fél számára sérülést okozott. A nagykövetség meg van arról győződve, hogy az adott helyzetben mindenki úgy járt el, ahogy elvárható tőle, mindenki a törvényes úton kíván maradni” – nyilatkozta az Echo Televíziónak Békés Ádám az iraki nagykövet jogi képviselője.