A diósgyőri vezetés mindent megtett azért, hogy zökkenőmentes legyen a névre szóló jegyek kiadása és a beléptetés a tavaszi első otthoni bajnokin.

„Nincs B-tervünk, csak A-tervünk van” – mondta a múlt szombati mérkőzésre való felkészüléskor a DVTK klubjának egyik vezető munkatársa. A diósgyőri klub menedzsmentje eldöntötte, hogy az MLSZ stadionok biztonságát fejlesztő beruházásának keretében felszerelt új beléptető és kamerás megfigyelő rendszert a lehető legszabályosabban indítja el az első tavaszi otthoni találkozón. És bár még nem kötelező a névre szóló jegy kiadása (az erre vonatkozó törvények 2013. július 1-től lesznek hatályosak), a DVTK vezetése nem készült B-tervvel. Nem készült arra, hogy sorok fognak kígyózni a pénztáraknál a meccs előtt, és ezért nem készült fel a nem nevesített jegyek nyomtatására. A sikeres indulás volt a cél.

A klub weboldalán oktató videót tettek közzé, amely elmagyarázza és bemutatja, hogy a forgókapukon miként javasolt belépni, felgyorsították a bérletek kiadását és szorgalmazták, hogy azok a szurkolók, akik nem kívánnak bérletet venni, elővételben vásárolják meg a szombati mérkőzésre a belépőt.

Az MLSZ Kommunikáció kezdeményezésére a Stadion Biztonság Projekt vezetése áttekintette a jegyvásárlás folyamatát, és úgy döntött, hogy a személyi adatok között a lakcímet egyelőre nem kell felvenni – ez ugyancsak gyorsította a jegykiadást szombaton. Kiválóan működtek együtt a biztonságiak és a kamerás megfigyelő rendszert kezelők a vezetési pontban: nem sokkal a tette után már előállították azt, aki sörös poharat hajított a pálya felé.

Egy pontot szerzett a Szombathelyi Haladással vívott mérkőzésen a diósgyőri csapat, a klub menedzsmentje azonban hozta a siker három pontját. Nem volt sor a pénztáraknál, pedig mind a 4600 szurkoló névre szóló jeggyel lépett be a stadionba. Köszönet illeti ezért a klub vezetőit, akik igazolták, hogy ha vezetői támogatást élvez egy fejlesztés, akkor az sikerre van ítélve, és természetesen jár a köszönet a szurkolóknak is, akik együttműködtek a klubbal és megfogadták a klub tanácsait.

Mind a csapat, mind pedig a klubvezetés számára az újabb otthoni erőpróbára április 7-én este kerül sor, amikor a diósgyőriek a Videoton FC-t és szurkolóit fogadják.

(mlsz.hu, B. Nagy Zoltán – foci24.com)