Sokat olvasni a miskolci hírekben, hogy nem voltak megelégedve a 2013. évi Kocsonyafesztivállal a városban élők, és a cikkeket író fesztiválkritikusok. Akkor leírom én is a témával kapcsolatban a véleményem. Péntek és szombat este mentem ki a fesztiválra. Pénteken célzottan egy majdnem zártkörű rendezvényen vettem részt, szombaton végigmentünk az Uitz Bélán a Városház térig, majd betértünk a Grizzly-be és ott a Happy Blues Days nevű miskolci formációt hallgattuk. Ja igen még két gasztro élményem is volt: az egyik a pénteki, egy tipikus hazai étel elfogyasztása volt, ami után gyomor problémám lett, majd a vasárnap ajándékba kapott kürtőskalács, ami viszont nagyon finom volt. Azért furcsa egy kicsit, mert az észak-afrikai országban vásárolt ételektől semmi bajom nem volt (bár riogattak előtte), amit a saját városomban veszek egy fesztiválon, attól pedig gondjaim lesznek…Nem ez lenne az általános. Vonja le mindenki a következtetést. (Magyar vendéglátás 2013.) Ja igen ketten vásároltuk ugyanazt az ételt. Mindkettőnknek ugyanaz lett a baja.
Szerintem a programok között mindenki megtalálhatta a maga ízlésének megfelelőt. Ha az időjárás jobban kedvezett volna, azaz nem lett volna semmi csapadék a hétvégén, hibátlan fesztivál lett volna.
Akkor írok egy kicsit arról, ami a személyes preferenciám. Ez pedig az, hogy a városi utak az idei télen nagyon megadták magukat. Kátyú-kátyú hátán, mint 2008-ban. Szóval, ha a városnak kell a pénzt beleraknia egy fesztiválba, vagy az utak felújításába, nálam nem kérdés, hogy az utak felújítása az elsődleges. Ha emiatt nem jön el a Gringosztár, nos nem leszek szomorú, de, ha nap, mint nap rossz utakon kell autóznom, akkor, nem hogy szomorú leszek, hanem dühös is. Szóval a városvezetők jó döntést hoztak, akkor, amikor nem öntötték ki fővárosi előadóknak a miskolci adófizetők pénzét, hanem inkább a miskolci utakat javítják ki helyette. Végülis az utak karbantartása közfeladat, a fesztiválosdi meg nem. Itt a tavasz, lehet utakat javítani!