Új Index? Új Origó? Új Cink? Amióta a Kreatív pár perce felrobbantotta a bombát, hogy Uj Péter visszatér az internetes médiapiacra, ráadásul egy vadonatúj Valamivel, mindenki azt találgatja, mi lesz ez a Valami. „Nem akarjuk ugyanúgy lenyomni ugyanazt a nyolcvan hírt, amit ma legalább tucatnyi híroldal kötelességszerűen csinál” – nyilatkozta UP, ami őrült metálosan hangzik, hiszen még a tényleg bármit lehet-alapon szerkesztett Cink is tele van olyan hírekkel, amik máshol is megvannak. És micsoda pezsgés lehet most szülőanyám, az Index szerkesztőségében, hiszen UP a cikkben azt is elmondta, hogy több helyről toboroz embereket, például onnan is!

UP nagyszerűen idézhetőt is mondott, úgyis mint „Nagyon kemény a pálya, de megpróbálunk fölkeményedni hozzá.”, illetve az is kiderül, hogy alapvetően persze valamilyen híroldalról lesz szó. Most lesz jó online elemzőnek lenni, őrült jókat lehet okoskodni arról, hogy mekkora esélye van egy új híroldalnak, meg hogy mi lesz az Indexszel. Az online olvasóknak tuti, hogy csodás nyaruk, őszük és telük lesz. A lassan üzemi hőmérsékletre melegedő Cink mellett jön az Új Index, a leendő főszerkesztővel az élen ott zakatol a régi Index és nyilván Kuncze Gábor, Fodor Gábor és Ungár Klára is alapít még valami független szerkesztőséget a választásokig.

Na és ki adja a pénzt az Uj-projekthez? A magyar Tumblr közösségi bölcsessége ezt egy pillanat alatt átlátta. Természetesen az állam, az induló lap neve pedig Vodafone lesz. cink.hu