Rózsa Edit állítása szerint kétszázezren  jöttek el az idei fesztiválra és a felmérésekből kiderül, hogy a látogatók 18 százaléka első alkalommal vett részt rajta. 143 kereskedőt kérdeztek meg. Csaknem egy harmaduk úgymond „anyagi haszonszerzés” miatt jött Miskolcra. Százból 22 mondta azt, hogy „szeretem a Kocsonyafesztivált.

 

A fesztivállal csak minden negyedik ember volt elégedett. A résztvevők 14 százalékának egyáltalán nem tetszett az idei Kocsonyaparti. Hat százalékuk még nem tudja, hogy visszajönne e jövőre is. A résztvevők 13 százaléka viszont egyértelműen kijelentette, hogy 2014-ben biztos, hogy nem lesz itt. A fesztiválra ellátogatók 15 százalékát a koncertek vonzották és ugyanennyien voltak azok, akik a barátok, ismerősök invitálására jöttek Miskolcra.

–A bevételeket a kiadásokra költjük, és a fesztivál nem jöhetne létre, ha a bevételek nem fedeznék a költségeket – hangsúlyozta Rózsa Edit, aki arról nem beszélt, hogy pontosan mennyi pénzből is gazdálkodtak idén. Állítása szerint az Agrármarketing Centrumtól, és a Nemzeti Kulturális Alaptól is várnak még pénzt, de azt szintén nem árulta el, hogy mennyit.
A fesztivál főszervezője azt állítja, ha ezeket a pénzeket megkapják „a Kocsonyafesztivál végre minden szempontból stabil helyzetbe kerül.”minap.hu