A tüntetők az Attila úton  vonultak az Alagút felé. A több ezer fős menet végig a „Demokráciát”, „Viktátor”, „Ne írd alá” jelszavakat skandálta, amit félelmetesen felerősített az alagút akusztikája, jelentette tudósítónk. Filmbe illő jelenet volt, hogy a tömeg az Alagút közepén találkozott szembe nyolc olyan középiskolással, akiket délben állították elő a Parlamentnél és nemrég engedték ki őket a rendőrségről. A tömeg hangos ovációvgal fogadta őket.

 

A Lánchídra érve újabb attrakció következett. Két fiatal felmászott a pillér tetejére és egy nagy molinót feszített ki, amin az „Az alkotmány nem játék” felirat volt. Miután a tömeg ezt is hangos éljenzéssel fogadta, a fiatalok lejöttek a híd tetejéről. Később a rendőrök egyiküket kiemelték a tömegből, igazoltatták és azt mondták neki, hogy garázdaság miatt indítanak eljárást ellene, de hagyták, hogy tovább menjen a többiekkel. A másik diákot nem találták meg.

A hídon egy időre megállt a menet, többen leültek. A rendőrök nem avatkoztak közbe, végig csak kísérték a tüntetőket. A Lánchídon föltűnt négy ellentüntető, akik vitába keveredtek a diákokkal. Szerintük ugyanis a tüntetők nem elég radikálisak, mert csak a negyedik módosítás ellen tiltakoznak, holott az egész alaptörvényt el kellene utasítani. A Hír Tv élőben akart bejelentkezni a hídról, de ezt nem tudták elkezdeni, mert a tüntetők a kamerába azt kiabálták, hogy „objektív médiát, objektív médiát”.

A végig jelszavakat kiabáló, továbbra is több ezres tömeg este tíz után ért a Parlamenthez. Nagyon erős a rendőri készültség. Legalább 200 rendőr áll sorfalat a lezárt parlamenti parkolónál. Több diák átugrált a virágágyásokon és be akart menni az elzárt parkolóba, de a rendőrök ezt megakadályozták. index.hu