A hétfői, a városházán tartott megbeszélésen a Kínai Nagykövetség részéről Xiao Qian nagykövet és Wang Hongliang kereskedelmi tanácsos vett részt, Miskolcot Sebestyén László országgyűlési képviselő, Pfliegler Péter alpolgármester, Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora és Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. Igazgatótanácsának elnöke képviselte.

Xiao Qian beszédében köszönetét fejezte ki Sebestyén Lászlónak, aki korábban meghívta Miskolcra, hangsúlyozta, ennek az invitálásnak igyekezett a lehető leghamarabb eleget tenni. Mint mondta, bár csak rövid ideje tartózkodik hazánkban, de igyekezett megismerkedni a várossal, tudja, hogy Miskolc Észak-Magyarország központja és legjelentősebb városa, mely büszke lehet történelmére, és jelenleg is jelentős gazdasági, kereskedelmi központ. Kiemelte, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében található a hazánkban megvalósult egyik legnagyobb kínai befektetés, BorsodChem megvásárlása és annak fejlesztése, működtetése. Hozzátette, a nagykövetség perspektívás lát Miskolcban és a régióban, és reményét fejezte ki, hogy a már most meglévő kapcsolatok tovább mélyülhetnek.

Sebestyén László országgyűlési képviselő örömét fejezete ki maga, valamint a miskolci önkormányzat nevében is, hogy a városba látogatott Xiao Qian és diplomáciai delegációja. Mint mondta, a térség egyik országgyűlési képviselőként neki is kiemelt célja, hogy Miskolc illetve egyeteme tovább mélyítse már meglévő kapcsolatait Kínával. minap.hu