Nyilvánosságra fogja hozni a fideszes  Zsiga Marcell azt a nyilatkozatot, amelyet házvásárlásával kapcsolatban a mentelmi bizottságnak küldött. A képviselő legalábbis ezt ígérte Rubovszky Györgynek. A testület KDNP-s elnöke a Népszavának kijelentette, elnöki hatáskörével élve azért nem rendelt el vagyonnyilatkozati eljárást, mert politikustársa adatokkal igazolta, hogy legális forrásból rendelkezésére állt az a húszmillió forint, amiből háza felét megvásárolta.

„Engem meggyőzött” – mondta Rubovszky, hozzátéve: Zsiga „megúszta volna ezt a kellemetlenséget, hogy ha túlmegy az előírásokon” és a többletről eredetileg is beszámol, de az előírásokat így sem sértette meg. Rubovszky kampányfogásnak nevezte, hogy a testület ellenzéki tagjai az ügy lezárása ellen szavaztak.

 

 

Az elnök elmondta, egyedül döntött arról, hogy a testületet a vártnál egy nappal korábban hívják össze, a Zsiga Marcellel szembeni eljárás megindításához szerinte a következő nap sem lett volna meg a többség a bizottságban. Rubovszky elmondta azt is, „könyörögve kértem Zsigát, hozza nyilvánosságra az utólag beadott dokumentumot, hogy kiderüljön, az ügyben valóban igazolta magát”.

Zsiga ellen a Blikk kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást. A lap korábban arról írt: vagyonnyilatkozata alapján a fideszes képviselő nem rendelkezett elég forrással és jövedelemmel, hogy feleségével közösen megvásárolhasson egy 40 millió forintos házat. Bár a fideszes honatya a mentelmi bizottságnak kiegészítő adatokat küldött, az MSZP-nek nem múltak el a házvásárlással kapcsolatos kételyei.