Szitka és a  Nagy Kasza

A szocialista párti Szitka Péter ellen 2010-ben a kazincbarcikai fideszesek feljelentése nyomán jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult büntetőeljárás.
A vád szerint a polgármester 2006 novemberében szerződést kötött egy helyi rendezvényszervező céggel arra, hogy a kft. szervezze és bonyolítsa le az önkormányzat programjait. Ezért a polgármester által ellenjegyzett 13 számla ellenében a város havonta 264 ezer forintot fizetett ki a társaságnak. A vállalkozás munkanaplójában rögzítette, milyen szolgáltatásokat nyújtott, a vád szerint azonban a valóságban a városi művelődési központ végezte el a munkát. A vádhatóság álláspontja szerint ezzel a várost három és fél millió forint kár érte. Az ügy másodrendű vádlottját, a rendezvényszervező cég vezetőjét jelentős értékre elkövetett csalás miatt első fokon elmarasztalta a bíróság, mert a férfi, amikor támogatásokat szerzett a Kaszafesztivál megszervezésére, ugyanazt a számlát többször, más-más támogatónak is bemutatta, amivel ötmillió forint körüli összeget vett fel jogosulatlanul.
Az első fokú ítélet ellen a vádhatóság fellebbezést nyújtott be, várhatóan március 12-én lesz döntés az ügyben. A tárgyaláson kiderül, hogy az ügy másodrendű vádlottját azóta egy más ügyben ismét elítélték, de egy állami cégnél a Regionális Vízműnél ez nem gond, mert 400 ezer forintos fizetéssel alkalmazzák.