Jogerősen két év próbaidőre  bocsátották Habony Árpádot 2011 májusában – írja az e heti Magyar Narancs. Orbán Viktor – kendóbajnok – bizalmasa egy házaspárt bántalmazott.

 Garázdaságért ítélték két év próbaidőre a miniszterelnök talán legfőbb bizalmasát, Habony Árpádot – tudta meg a Magyar Narancs, amelynek csütörtökön megjelenő számában írja meg a sztorit bővebben. A lap oldalán egyelőre annyi olvasható, hogy 2011. május 4-én a Fővárosi Bíróság garázdaság vétsége miatt jogerősen két év próbaidőre bocsátotta Habony Árpádot. A lap ezt a birtokába került ügyészségi és bírósági iratokra hivatkozva állítja. A végzés szerint Orbán Viktor bizalmasát egy házaspár bántalmazásáért ítélték el – írja a Narancs, amely vélelmezi, hogy Habony emiatt nem vállalt formális pozíciót az elmúlt évek során.

Az Index idézi a lap cikkét, eszerint 2006. november 4-én reggel a XII. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban a házaspár lelépett a Lexus terepjárón érkező Habony elé, ő rádudált a gyalogosokra, majd a lehúzott ablakon keresztül rájuk is kiabált: legközelebb nem fékez, hanem elüti őket. A beszólásból szóváltás lett, majd Habony kiszállt, és a sértett K. Sándor és felesége, P. Erzsébet után ment. Először beletaposott bevásárló kocsijukba, majd egy ütéssel leütötte a férfit, a nőt pedig hasba rúgta. Ezt követően Habony vissza ült a terepjáróba, és kikerülve az ötvenes éveiben járó férfit, elhajtott a helyszínről – áll az Index által idézett cikkben.

Habony Árpádot, Orbán Viktor személyes stratégiai tanácsadóját a szélesebb nyilvánosság csak akkor ismerte meg, amikor kiderült, hogy Kapócs Zsóka színésznővel jár. A 45 éves kommunikációs szakembert a hírek szerint Deutsch Tamás mutatta be a pártvezetésnek 2002 nyarán, de már korábban, a Szent Korona Parlamentbe való átszállításánál is szerepet vállalt: ő volt a két koronagondnok egyike, akik beemelték a koronát a vitrinbe. A nyilvánosságot eddig inkább kerülő Habony – aki több felsőoktatási intézetben is tanult képzőművészetet, és 1996 és 2003 között az általa alapított CCC+Bogner Tanácsadó Kft.-ben üzleti kommunikációval, kulturális és városmarketinggel foglalkozott – a Népszava szerint korábban profi szinten kendózott, nem beszél idegen nyelveket és imádja a drága autókat.

Habony akkor került fontos pozícióba, amikor Orbán Viktor a 2002-es választási vereség után szakított a párt kommunikációját és kampánystratégiáját az 1990-es évek közepe óta irányító Wermer Andrással és cégével, a Happy End Kft-vel. A Fidesz 2003-as szövetséggé alakulásának időszakában, majd a 2004-es európai parlamenti választások kampányában Habony már megkerülhetetlen volt. hvg.hu