Június 14–23. között rendezzük meg i dén a miskolci operafesztivált, hogy ne ütközzön többek között a Wagner napok idejével. Az operafesztivál sokakhoz szóló, de mélyen szakmai esemény. Természetesen szeretnénk népszerűek lenni, de alapvetően ez egy szakmai program, ezért tettük egy héttel későbbre az időpontot, ám a fesztivál időtartama nem változik – összegezte Kesselyák Gergely.

 

Az operafesztivállal kapcsolatban, a művészeti vezető elmondta, sajnos rossz közhely, de minden azzal kezdődik, hogy a lehetőségek még szűkebbek, mint tavaly. Kiemelte, hogy ugyan a management összehúzta magát, a Széchenyi utcai irodából átköltözött egy kisebb irodába, a Miskolci Nemzeti Színházba, kevesebben is lettek, nem közalkalmazottként dolgoznak, ám az, hogy a működési költséget a felére csökkentették, nem segít.

– Az iroda működésének költsége a felére csökkent. Azt, ami abból maradt, a programokba szerettük volna fektetni, de sajnos úgy alakult, hogy majdnem ennyivel szűköltek a lehetőségeink, így azt, amit megspóroltunk, nem tudjuk a program dúsítására fordítani – árulta el. minap.hu