Újrafestik a jelzéseket, számos  táblát, hidat, kilátót újítanak fel vagy cserélnek ki. Okostelefon-alkalmazás is lesz.

 

A Magyar Természetjárók Szövetsége (MTSZ) a Regionális operatív programban több pályázaton is nyert, így idén 470 millió forintos forrásból újítja meg a Hollóházától Írottkőig kanyargó turistaút északi vonalát – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerdai cikke szerint újrafestik a jelzéseket, számos táblát, hidat, kilátót újítanak fel vagy cserélnek ki, Galyatetőn pedig újabb szinttel gazdagodik az ódon kilátó, a tetejéről éjszakánként a csillagokat is megcsodálhatják az érdeklődők.

Az MTSZ hamarosan bevezet egy okostelefonokra letölthető, természetjáró térinformatikai rendszert is, üzembe helyezése a tavasz végére várható. Az ötletet a svájciaktól lesték el. A program egyméteres pontossággal informálja a túrázót aktuális tartózkodási helyéről, a kéktúra leágazásairól, a közelben található szálláshelyekről, éttermekről, tömegközlekedési menetrendekről. Az alkalmazás segítségével a túrázó megismerheti környezete élővilágát is. Az alkalmazás egyelőre a túraútvonal észak-magyarországi részére készült el, s amíg nem terjed ki a hatótávolsága a teljes útvonalra, ingyen lesz elérhető.