A miskolci önkormányzat tehetséges,  családalapítás előtt álló fiatalok helyett évek óta mélyigénytelen embereknek juttat önkormányzati lakásokat, akik aztán büntetlenül rombolhatják a város ingatlanvagyonát, hangozott el a Jobbik sajtótájékoztatóján, szerdán.

Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője elmondta, közérdekű adatkéréssel fordult a városvezetéshez, hogy kiderítse, miért bontott el a MIK Zrt. egy önkormányzati ingatlan együttest a Szendrei utcában. A kapott válaszokból kiderült, az önkormányzat éveken keresztül mélyigénytelen lakóknak adta bérbe a lakásokat, akiknek többsége se közüzemi számlákat nem fizetett, se bérleti díjat – volt, aki közel 1 millió forint lakbértartozást halmozott fel a várossal szemben – emellett a „bérlők” olyan károkat okoztak az épületben, hogy azt végül az adófizetők pénzén le kellett bontani.

A politikus tűrhetetlennek nevezte, hogy az önkormányzat ahelyett, hogy a folyamat legelején kilakoltatta volna a renitenseket, hagyta, hogy azok éveken keresztül a miskolciakon élősködve pusztítsák a közvagyont, tönkretéve az önkormányzat tulajdonát a város központjában. Az eset nem egyedülálló Miskolcon, hangsúlyozta a képviselő, aki szerint az Avastól Lyukóig ugyanígy semmisül meg az önkormányzati vagyon jelentős hányada, ami annak is köszönhető, hogy a lebontott lakások helyett az érintettek rendre újabbakat kapnak a város más részein.

Jakab Péter kiemelte, a Jobbik csak azoknak fog önkormányzati bérlakást biztosítani, akik munkájukkal, tehetségükkel építik a közösséget. Akik rombolják, azoknak nem bérlakás jár, hanem börtön, tette hozzá.