Rendezett, kertes házas környékbe  ékelődik be a MIK-es ingatlan, melynek magas téglafala sok mindent eltakar. Az udvarra belépve viszont rosszabb állapotokat látni, mint a számozott utcákban. A szemétszállítási szerződést itt nem kellett ellenőrizni, benne van a bérleti díjban, mégis rengeteg szemetet látni az udvaron… Közben a közterület-felügyelők sorban kopogtak be az ajtókon. Általában kelletlenül fogadták a lakók az ellenőrzést.

 

Egy középkorú cigány férfi kétkerekű taligát tolt éppen be a kamrába. Megszólítottuk. Kíváncsiak voltunk milyen lehet körülmények között élni.
– Elvitték innen a nagy konténert, azóta van itt ennyi szemét, az autóroncs meg majd a MÉH-be kerül – magyarázta körbemutatva Horváth Miklós, aki tíz éve költözött ide, az élettársával él. – Innen menekülni kellene. Rosszabb még a cigánytelepnél is! Ezelőtt tíz évvel nem így nézett ki, rózsafák és rend volt az udvaron… Azt hittem azt nézik, hogy mikor megy bontás alá a telep. Minél hamarabb menni kellene innen! – mondta.
A környéken élők is örülnének, ha szanálnák a telepet. Az ellenőrzés eredményét később összesítik.