A hónap nem-meglepetése, hogy  Zsiga Marcell vagyongyarapodásában semmi rendkívülit nem talált az illetékes bizottság. A képviselők alibit igazolnak egymásnak – a nemzeti együttműködés tipikus esete.

A fideszes Zsiga Marcell kellő magyarázatot adott arra, honnan volt pénze házvásárlásra – közölte Rubovszky György, a parlament mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke. A bizottság kormánypárti szavazatokkal úgy döntött, hogy nem rendel el vagyonnyilatkozati eljárást. – Zsiga Marcell megmagyarázta 40 milliós házát – Origo
A Blikknek furcsa ha valaki havi 620 ezerből 820 ezret képes megspórolni, a Rubovszky-bizottság kormánypárti képviselőinek ez természetes. Mint ahogy az is természetes, ha valakinek a felesége előzetes figyelmeztetés nélkül kiránt 20 milliót a seggéből. Minden nap megesik.

Szinte hallom is a Zsigák abszolút hétköznapi diskurzusát:

– Drágám, nagyon jó hírem van. Hála Istennek külföldre költözik egy orvos, és eladja a házát. Tudom, hogy a pénzügyeinket titokban tartjuk egymás előtt, de nincs véletlenül 20 milliód?
– Dehogy nincs! Várj csak, azt hiszem ide tettem a Biblia alá.
Rubovszky szerint a képviselő írásban igazolta, hogy legális forrásokból finanszírozta a zsigaházat, de ezek a dokumentumok soha nem kerülnek a nyilvánosság elé. Kár, mert ezekben a nehéz időkben az egész lakosságnak a hasznára válna a pénzügyi tudatosság ilyen kimagasló példája, akár még tananyag is lehetne belőle.

Érdekes, hogy az ellenzéki képviselők nem találták annyira meggyőzőnek Zsiga igazolásait. Ezek szerint a vagyon eredetét bizonyító dokumentumok valódiságát – meglehetősen szubjektív módon – mindössze a bizottság tagjainak politikai hovatartozása határozza meg. Azt feltételezné a naiv állampolgár, hogy ezeknek a dokumentumoknak van némi hivatalos jellege. Úgy látszik egyszerűen csak megszavazzák, hogy elég eredetiek-e.

Részemről kuka a vagyonnyilatkozati cirkusz, a bizottság, és Rubovszky is.

Tisztelt Rubovszky bizottság úr!
A 10 milliót én hoztam a Marcinak december 6-án, mert tök jó fej, és nagyon keményen dolgozik.
Maradok tisztelettel:
A Télapó
Lappföld, 2013. 02. 21.
UI: Lehet, hogy jövőre is megyek