Senkit nem vágott meg az áram, pedig a butykák áramellátása a víz alól érkezik. Kocsonyafeszt.

A Kocsonyafesztivál első napja inkább munkavédelmi szempontból volt érdekes. Senkit nem vágott meg az áram, pedig a butykák áramellátása a víz alól érkezik a lyukóbányai mélyszegénységben élők kedvence, a teszkós, szigetelés nélküli, fűnyíró piros kábelek jóvoltából. Hátha megússzuk a mai napot is, mert újabb esőt ígérnek. (déltől))  
Annak ellenére, hogy rossz volt az idő, relatíve sokan voltak a rendezvényen. Ebben a helyzetben a káosz szinte természetes, a rendezőknek fogalma sincs semmiről. Az egyikük pénteken kijelentette, hogy az miskolci állatmenhely kutyás felvonulását törölték, miközben Kisfalvi Nyina vidáman szervezte a csapatát négyes sorokba a háta mögött.
Rengeteg az összevissza parkoló, lerobbant, ócska autó a városban (a többség az árusoké), így alig lehet közlekedni. Péntek este sokan már sötétedés után bezártak, rengeteg az olyan árusító hely, ami meg sem nyitott. A legnagyobb forgalmat ismét a belvárosi Tesco csinálta, szinte mindenki itt vette meg a piát. Az eső miatt kaszálhattak a zárt kocsmák is. Élelmiszert a belvárosi üzletekben érdemes venni, féláron. A rétes, amit az utcán lehet venni, 350 forint, a Rádi pékségben ennek a fele. Kocsonyát kevesen láttunk.