Sajnálatos, hogy az  MSZP újra és újra hazugságokkal téveszti meg a lakosságot személyemmel kapcsolatban, újságcikkekben és szórólapokon. Ezért feljelentést fogok tenni, és pert fogok indítani – mondta pénteken dr. Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő, Miskolc alpolgármestere az önkormányzati fenntartású hírportálnak, a minap.hu-nak. Azt nem részletezte, a Btk. mely paragrafusára hivatkozva tesz feljelentést.

 

Azt viszont kijelentette, hogy a lelkiismerete és a becsülete tiszta, ezért nem engedheti meg, hogy azt – mint fogalmazott – hazug vádakkal sározzák be. „Az én hitvallásom szerint egymásra legfeljebb ellenfélként szabadna nézni, nem pedig ellenségként, ahogy azt az MSZP teszi újra és újra. Tetteikért felelniük” – húzta alá nyilatkozatában dr. Zsiga Marcell.

A képviselőt alighanem az az MSZP által jegyzett szórólap viselte meg, amely a napokban került a miskolci postaládákba. A kiadvány egyik oldalán – dr. Zsiga Marcell fotója mellett – a következő szöveg szerepel:

„Bemutatjuk a Fidesz szegényügyi szakpolitikusát, Zsiga Marcellt.

2012: Zsiga Marcell szerint meg lehet élni havi 47 ezer forintból.
– talán kipróbálhatná ő is …

Zsiga Marcell havi jövedelme: 1,5 millió forint.
– lehet, hogy napi 47 ezer forintot akart mondani?

2013: Zsiga Marcell 40 millió forintért házat vásárol (forrás: Blikk)
– egy év alatt sikerült összegyűjteni? Ügyes!
– tapolcai telek: 1120 m2 – nem is rossz…

2014-ben küldjük el Zsiga Marcellt
és a Fideszt a parlamentből!”

A szórólap másik oldalán már csak érintőlegesen szerepel témaként Zsiga Marcell, az MSZP itt ugyanis elsősorban a miskolci városvezetés eddigi munkáját bírálja:

„Közben mit tesz a fideszes Kriza Ákos és csapata Miskolcért?

– Felújíttatja Zsiga Marcell új házának utcáját,
– Bezárja a diósgyőri orvosi ügyeletet, felére csökkenti az ügyeletes orvosok számát,
– Sunyi módon, brutálisan megemelteti a szemétszállítási díjat, a megélhetés költségeit,
– Nagyberuházásokat nem indít, de még a régieket sem képes befejezni,
– állandó pénzügyi zavarba hozza Miskolcot.

Megszorít, elvon, zárol.
Ezekre nincs mentség!
2014-ben sem lesz!”

Bármennyire is kutakodtunk, nem találtunk olyan Zsiga Marcellel kapcsolatos állítást, amelyre rá lehetne fogni, hogy hazugság. Arról például, hogy 47 ezer forintból meg lehet élni, korábban maga Zsiga Marcell nyilatkozott a televíziónak. „Biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból. Öhm… Biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból… Azt hiszem, igen” – jelentette ki 2012. február 13-án, az MTI Hírcentrum riporterének, mondatai aznap az RTL Klub híradójába is bekerültek.

Havi jövedelmével kapcsolatban maximum annyit kifogásolhat, hogy az MSZP alábecsülte a keresményét. A parlament hivatalos honlapja szerint ugyanis havi bruttó tiszteletdíja 440 ezer 610, havi választókerületi pótléka 417 732, havi lakhatási támogatása pedig 115 ezer 950 forint volt. Ehhez jön a vagyonbevallásában szereplő alpolgármesteri tiszteletdíj, havi bruttó 555 ezer forint, illetve a költségtérítése, havi 111 ezer forint. Ez összességében 1 millió 640 ezer 292 forint.

Zsiga Marcell házának értékét a Blikk becsülte 40 millió forintra, forrásként a lap nevét fel is tüntette szórólapján az MSZP. Az összeg alighanem helytálló lehet, mert a fideszes politikus egyetlen korábbi nyilatkozatában sem cáfolta a becsült vételárat. A tapolcai telek mérete szintén szerepel a vagyonnyilatkozatában, így az sem lehet vita tárgya.

Az útfelújítás ténye ugyancsak megállja a helyét: a Blikk helyszíni riportjából kiderül, hogy 2012 novemberében, tehát Zsiga Marcell októberi tulajdonszerzése után újították fel a Szathmáry király Pál utca egyik felét (mellesleg pont azt a felét, ahol Zsiga Marcell új háza található).

Egyszóval a fentiek alapján nagy bizonyossággal megállapítható: hiába vádolja dr. Zsiga Marcell hazugsággal az MSZP-t, nincs igaza. Ettől persze még dönthet a bíróság másképp, de a londoni fogadóirodák valószínűleg elég nagy oddszot adnának Zsiga győzelmére. Már ha egyáltalán kínálnának fogadást erre az opcióra…eszakonline.hu