A Mengyi Roland érdekeltségű Kulcs Magazin betámadta a Kocsonyafesztivált. Itt a cikk.
Kocsonyafesztivál: sok program, kevés sztár  

 

Csütörtöktől vasárnapig tart a kocsonyafesztivál. A 13-as szám nem tűnik jó ómennek, mert a bejelentett sztárfellépők többsége eltűnt a műsorból.Néhány napja közzétettük a szervezők programválogatását, amelyben bejelentették a Compact Disco, a Belga, a Balkan Fanatik, a Bíborszél és a Paddy and the Rats fellépését. Ezzel szemben a fesztivál hivatalos honlapjára felkerült hivatalos programban már csak az első kettő szerepel, abból is a CD nem nyilvános színpadon, hanem egy szórakozóhelyen, fizetős koncert keretében lép fel.

A programokat végignézve feltűnő, hogy a szokásos szabadtéri rendezvények helyett zárt helyre költözött a többség. Lesz bélyeg kiállítás a múzeumban, Kolontárról szóló kiállítás az egyik étteremben, madárkiállítás a Lévayban… A Dél-Borsodi Egészségügyi és Szociális Klaszter tagszervezetei pedig a fesztiválozók örömére a Weidlich udvarban rendeznek programokat. Szabadtéri látványosság is akad azért, a hagyományos nyitó felvonulás, vagy például fényfüzér bemutató az Erzsébet téren (valószínűleg a visszaszerelt karácsonyi díszkivilágítást takarja az elnevezés).

A Kulcs ajánlata: Pucold a krumplit! De az is elég, ha csak nézed (szombaton délután Balázsovits Lajossal és Sztankay Ádámmal).

A felsoroltak alapján az idén nem valószínű, hogy részvételi rekordot döntene a fesztivál…