A miskolci Jobbik székely  zászlóra cserélné az uniós lobogót a városháza épületén, ezzel is jelezve szolidaritását a székelységgel, és tiltakozva az ellen, hogy az Európai Unió sem tesz semmit a román állam jogtiprása ellen.

A román kormány törvénytelen jelképnek nyilvánította a székely zászlót megtiltva annak kihelyezését a helyi közintézményekre. Ennek hatására egy szolidaritási mozgalom vette kezdetét a Kárpát-medencében, melynek során több önkormányzat is kitűzte a székely zászlót, emlékeztetett Badány Lajos, a Jobbik miskolci alelnöke.

Hozzátette, érthetetlen, hogy Miskolc miért hallgat és zárkózik el attól, hogy eme gesztussal legalább jelképes támogatásáról biztosítsa az elcsatolt országrészeken sínylődő magyarságot. „Felszólítjuk a város vezetését, tegyen eleget minimális erkölcsi kötelezettségének és tűzze ki a székely lobogót a miskolci Városháza épületére, s ugyanezt kérjük a megyei önkormányzat képviselőtestületétől is.” fogalmazott a politikus javasolva, hogy a székely zászlót egyenesen az uniós helyére tegyék ki, ezzel is nyomatékosítva, hogy az EU nem védi meg a székelyeket, és a határon túli magyar közösségeket.

Badány kiemelte, a miskolci polgármester felmenőinek erdélyi származása még fajsúlyosabbá tenné részéről e kiállás szükségességét, s ez ügyben mutatott személyes passzivitása megmagyarázhatatlan. Egyben mélységesen felháborítónak és gyalázatosnak nevezte az MSZP képviselőjének azon korábbi kijelentéseit, mikor Kriza Ákos egyébként valóban kifogásolható személyzeti politikájának kritikáján keresztül az egész erdélyi magyar nemzet ellen indított durva hecckampányt.