2013.02.14-én a Debreceni Ítélőtábla  Dr. Balla Lajos vezette büntetőtanácsa 09:00 órától a következő ügyet tárgyalja.

 

A megismételt eljárásban elsőfokon eljáró Debreceni Törvényszék 2012 novemberében Cz. Zsolt I.r. vádlottat, Dr. H. József II.r., M. Ferenc III.r., B. József IV. r. vádlottat halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének vádja alól felmentette.
Az ítélet ellen N-né K. Zsuzsanna pótmagánvádló fellebbezett, a vádindítványtól eltérő minősítés megállapításáért, a tényállás részben téves, részben hiányos megállapítása miatt, a bizonyítási indítványok elutasítása és mellőzése illetve a bűnügyi költségre kötelezés miatt.
Az eljárás N-né K. Zsuzsa (a sértett édesanyja) még 2008 októberében, a Debreceni Nyomozó Ügyészséghez benyújtott vádindítványa alapján indult el. A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság 2011. május 17-én hozott felmentő ítéletet a négy vádlottal szemben. Másodfokon a bíróság ítéletét a Debreceni Ítélőtábla 2011 októberében hatályon kívül helyezte és új eljárásra kötelezte az elsőfokú bíróságot.

A vádlottak 2007. május 2-án rendőri intézkedés közben észlelték, hogy P. Zsolt Debrecenben egy harmadik emeleti lakásból az erkélyen át menekült. Elsőként az elsőrendű vádlott a földre rántotta, majd a másik két rendőr segített megbilincselni, a férfi ugyanis erőteljesen ellenállt. Megpróbálták megbilincselni, ami végül hármójuknak sikerült. A rendőrök elmondása szerint ketten ültették be ezt követően a rendőrautóba, majd miután a férfi rosszul lett, mentőt hívtak hozzá. A mentősök elmondták, hogy ellenszegülő magatartást tanúsított velük szemben is. A 33 éves férfit a Kenézy Kórházba szállították, ahol nem sokkal később meghalt. Az ítélet szerint megállapítható, hogy a kényszerintézkedés során az I. II. vagy III. rendű vádlottak valamelyike nagy erővel P. Attila halántékára térdelt, vagy térddel ráugrott, miközben feje a talajon volt. A pótmagánvád szerint a sértett a rendőri intézkedés során halántékán koponyasérülést szenvedett. A 4 x 7 centiméteres benyomódásos sérülés nagy erőbehatást feltételez és a sérülést a kényszerintézkedésben részt vevő négy rendőr valamelyike okozta.