Szombat korareggel Miskolcon  a Nagyváthy – Meggyesalja utcák kereszteződésében egy 22 éves kazincbarcikai férfi személygépkocsijával figyelmen kívül hagyta a forgalom irányító fényjelző készülék tilos jelzését és elé hajtott a Diósgyőri városrész irányából érkező, a lámpa szabad jelzésén egyenesen tovább haladni szándékozó másik személygépkocsinak. Az ütközés során a vétkes járművezető nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb személyi sérülést szenvedett. Az intézkedés során alkalmazott alkoholszonda a balesetet okozó 22 éves férfinál elszíneződött, így jogosítványa a helyszínen bevonásra került. A baleset körülményeinek vizsgálatára az illetékes Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárást indított.
Szombat koradélután Ózd, Kőalja úton egy 27 éves helyi férfi figyelmetlenségéből adódóan kerékpárjával közlekedve hátulról nekiment egy szabályosan az úttest menetiránya szerinti jobb széléhez húzódva parkoló személygépkocsinak. Az ütközés következtében a kerékpáros egyensúlyát elveszítve az aszfalt burkolatra esett és könnyebb, koponya zúzódásos sérüléseket szenvedett, akit a mentőszolgálat munkatársai orvosi vizsgálatra kórházba szállítottak.
A Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, csúszós időben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék járműveiket!
Szabálysértési őrizetbe vételek
A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában 14 főt vettek szabálysértési őrizetbe.
A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei négy „bolti szarka”, egy tiltott kéjelgő, valamint egy garázda, a szerencsi rendőrök egy „enyveskezű” vásárló és két fatolvaj, az edelényi járőrök három illegális fakitermelő és egy garázda személy, míg az encsi egyenruhások további egy bolti tolvaj ügyében hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.
Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.
Útiokmánnyal kapcsolatos szabálysértés
Szombat késő este a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei a város belterületén igazoltatás alá vontak egy 18 éves szlovák állampolgárt, aki nem rendelkezett Magyarországon való jogszerű tartózkodásra jogosító okmánnyal. A személy adatainak ellenőrzését követően a rendőrök 50.000 Ft helyszíni bírsággal sújtották a beutazási szabályokat megszegő fiatalembert.