Folytatódik Miskolcon a Selyemréti  Strandfürdő felújítása és bővítése, ami várhatóan a nyári főszezonra fejeződik be – mondta dr. Kriza Ákos, Miskolc kormánypárti polgármestere csütörtökön az építkezés területén tartott sajtótájékoztatón.

 

A csaknem egymilliárd forintba kerülő beruházás – melyre 500 millió forintot még az előző, szocialista városvezetés nyert pályázat útján – az elmúlt év közepén torpant meg, amikor a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő Miskolci Turisztikai Kft. felbontotta a fürdő építésére kötött szerződést a Hajdú-Ép Kft.-vel. Az önkormányzati cég ezt azzal indokolta, hogy a Hajdú-Ép (melyet már a fideszes városvezetés választott ki, mint a projekt kivitelezőjét) nem tartotta be a szerződést, és ezzel veszélyeztette a város érdekeit.

A Hajdú-Ép vezetője szerint viszont kreált indokokkal, csak azért, mert a megrendelőnek nem volt fontos, hogy még 2012-ben átadják a létesítményt.

Az ellenzéki szocialisták is úgy látták, nem műszaki okai voltak a szerződésbontásnak. Szerintük egész egyszerűen arról volt szó, hogy a fideszes városvezetés elköltötte azt a közel félmilliárd forintot, amelyet a Selyemréti Strandfürdő pályázatához biztosított önrészként még az előző, szocialista városvezetés. A kivitelezővel kapcsolatos kifogások tulajdonképpen ürügyként szolgáltak, a beruházás leállításának a pénzhiány az igazi oka. eszakonline.hu