Sok ember számára napjainkban  a számítógép a legfontosabb ablak a világra. A világháló segítségével olvassák el a híreket, szerzik be az őket érdeklő információkat és tartják a kapcsolatot a rokonaikkal és a barátaikkal. Ennek ellenére digitális szakadék van az előbbi csoportba tartozók és a számítógépektől idegenkedők között, ezt a akarják áthidalni bécsi szakemberek. A Bécsi Műszaki Egyetem munkatársai olyan érintőkijelzős készüléket fejlesztettek ki, amit a nyugdíjas felhasználók is egyszerűen és könnyen kezelhetnek. Az általuk megalkotott eszköz nem igazán számítógépnek, sokkal inkább egyedi és dekoratív bútordarabnak néz ki. Ezt az érzetet kelti az is, hogy az érintőképernyőt fa perem veszi körbe.

A telefonáláshoz nem kell számokat megadni, hanem elég csupán megérinteni az ismerős megjelenő fényképét. A beépített videokamera nyílását fedő lemez egyetlen mozdulattal eltolható, így kapcsolható be, illetve ki a hívások közben bármikor. Így senkinek sem kell úgy éreznie, hogy egy kamera figyeli. Az RSS-csatornáknak köszönhetően a készülék mindig megjelenítheti a legfrissebb híreket, így nyomon követhetők az aktuális események. A honlapok megjelenése előre beállítható és hozzáférést biztosítanak a legfontosabb adatokhoz (TV-műsor, időjárás stb.).

Az új eszközt számos kutatóprojekt keretében tesztelték. A cél az volt, hogy az idősebb emberek is egyszerűen csatlakozhassanak a virtuális világhoz anélkül, hogy elvesznének a beállítások erdejében. A szakemberek ugyanakkor szeretnék továbbfejleszteni a terméket, így részét képezhetné a jövőbeli otthoni biztonsági megoldásoknak vagy éppen a fizikai és a mentális jellemzőket felügyelő edzőrendszereknek.