Háromnapos évadnyitó ülést  tart a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja keddtől Gyulán, ahol az újabb rezsicsökkentés lehet az egyik fő téma.

 

A zárt tanácskozás este kezdődik Rogán Antal Fidesz- és Harrach Péter KDNP-frakcióvezető köszöntőjével, majd Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök – aki a nap folyamán a Budapestre érkező Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnökkel tárgyal – tart helyzetértékelést.

A háromnapos ülés napirendjén lesz egyebek mellett a január 1-jétől hatályos tízszázalékos villany-, gáz- és távhőárcsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetőjének, Németh Szilárdnak a beszámolója, továbbá a tervezett újabb rezsicsökkentés megvitatása, amely a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjra terjedne ki.

A Fidesz-KDNP frakcióülésének első napján, kedd délután demonstrációkra lehet számítani Gyulán. A Békés megyei MSZP Facebook-oldalán „az ellenzéki összefogás jegyében” hirdettek tüntetést „a demokráciáért”. A megmozdulás szervezői között van a szocialisták mellett a Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás Mozgalom is. Bencsik András újságíró szintén a közösségi oldalon tette közzé szombaton, hogy erre válaszul békemenetet szerveznek az alföldi városba. A szervezők nevében tudatta azt is, hogy a Civil Összefogás Fóruma és a Civil Együttműködési Tanácskozás is részt vesz a gyulai békemeneten.