Jön az új KRESZ – mindenkinek vizsgázni kell?

Új, az uniós normáknak is  megfelelő KRESZ-t akarnak a FIDESZ szakpolitikusai, ami valószínűleg azzal járhat, hogy mindenkinek, aki vezet és továbbra is vezetni akar újra kell vizsgáznia.

 

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság rendőrségi szóvivő szerint az új jogszabályt kidolgozó munkabizottság már májusban elkezdi a munkát, és az új KRESZ még az idén életbe léphet. Ezzel ellentétes nyilatkozatot adott Bíró Márk országgyűlési képviselő, aki a jelenlegi parlamenti ciklus vége felé, vagy 2014 közepén tartja reálisnak az új KRESZ hatálybalépését.

Bíró Márk a Fidesz-frakcióban a közlekedési szabályok és szankciók átalakításnak felelőseként azt is jelezte, hogy a módosítások helyett a párt frakciója inkább teljesen új közlekedési szabályokat akar.

1975 óta hatályos a jelenlegi KRESZ és az elmúlt 37 év alatt negyvenszer módosították.

2012. április 23-án hozta létre a Fidesz-frakció azt a munkabizottságot, amelyben szakpolitikusok, a rendőrség és az illetékes minisztériumok szakemberei, és civil szféra szereplői, mint KRESZ-oktatók, autós érdek-képviseleti szervezetek, közlekedési szakújságírók kapnak lehetőséget hogy részt vegyenek az új törvény kidolgozására, közölte Garamvölgyi.

Az új KRESZ-szel kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat a kreszmodositas@gmail.com e-mail címre várják.