„Groteszk, hogy azok a jól fizetett szocialisták, akik elszegényítették ezeket az embereket, most éhségmenetet szerveznek számukra” – írja a képviselő.
„Miskolci, diósgyőri képviselőként tudom, hogy térségünkben valóban súlyos létproblémák vannak, sokan küzdenek a mindennapi betevő falatért. Én és képviselőtársaim sokat tettünk azért, hogy a közmunka hat, illetve nyolc órás foglalkoztatottsággá váljon, és a bérek megemelkedjenek. A Gyurcsány-Bajnai-kormányok által okozott problémákat nekünk kell rendbe tenni. Tehát a problémát mi nem csak értjük, hanem kezeljük is! Mi azonban nem vonulgatunk, hanem cselekszünk.

 

Képmutató, hogy azok a szocialisták, akik a tönk szélére juttatták az embereket, most ugyanezen személyeket felterelik Budapestre. Megértést hazudnak, miközben homlokegyenest az ellenkezőjét tervezik, mint amit mondanak: 32 ezer forinttal akarják csökkenteni a minimálbért, amely együtt járna a közfoglalkoztatottak bérének csökkenésével is. Erről azonban sunyi módon hallgatnak…

A mostani kormánynak köszönhetően 75 ezer forintot kap a kezébe az, aki napi nyolc órában dolgozik. Ha Mesterházyn és barátján, Bajnai Gordonon múlna, ez az összeg 50 ezerre csökkenne. Miért titkolja ezt el az MSZP az emberek elől?

Értve az éhségmenet üzenetét, annak összetételével, s politikai kullancsaival egyetlen jóérzésű ember sem tud egyet érteni. Az MSZP ebben az ügyben ismét az aljasság vámszedőjévé vált. A Fidesz célja viszont az, hogy hazánk gazdasági lehetőségeinek figyelembevételével, tovább növelje a közmunka értékét” – zárta mondandóját Sebestyén László