Felfüggesztette az Alitalia légitársaság  két vonalon annak a romániai cégnek az olaszországi tevékenységét, amelynek repülőgépe szombat este félrecsúszott a leszállópályáról egy római repülőtéren. Az Alitalia éjszaka kiadott közleménye nem részletezte a döntést, csupán bejelentette, hogy a Pisa-Róma és a Bologna-Róma vonalon egyelőre nem járnak a Carpatair társaság gépei.

A temesvári központtal működő Carpatair tavaly óta közlekedtet gépeket olaszországi belső útvonalakon (az olasz cég színei alatt), de az Alitaliával kialakított szerződéses partnerségét az elmúlt hónapokban több incidens árnyékolta be. Csak az idén már két incidens, köztük egy kényszerleszállás is történt az Ancona-Róma útvonalon Carpatair-gépekkel.

A szombat esti fiumicinói balesetnek a legfrissebb közlések szerint 16 sérültje van, közülük kettőnek súlyos az állapota. A román állampolgárságú személyzet egy tagját, aki komolyabb gerincsérülést szenvedett, helikopterrel kellett kórházba szállítani. Összesen 46 utas és négyfőnyi személyzet tartózkodott a Pisából érkező ATR-72 típusú gépen, amely a leszállópályáról kicsúszva a fűben állt meg. A gép futóműve is károsodott. A baleset oka valószínűleg az erős szél volt, de a hatóságok még nem zárják ki az emberi vétséget sem