Miskolc. Ennyire leírtak bennünket?

Hatmilliárd forintot osztott szét a régióban turisztikai attrakciók és szolgáltatások című pályázatán a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, ám ebből a pénzből egy fillért sem tudott elhozni Miskolc önkormányzata. Ráadásul a hivatalosságok azt állítják, hogy a két önkormányzati pályázat tartaléklistára került. Kiderült, nincs olyan, hogy tartaléklista. Minderről Földesi Norbert, az MSZP frakcióvezetője és dr. Tompa Sándor, az MSZP-frakció tagja számolt be csütörtökön Miskolcon. (fotó: Hajdú Péter a sikeres turisztikai atrakció a Miskolci Sörfesztivál  szervvezője)

 

Elmondták: a napokban a helyi sajtó is írt arról, hogy több mint 1,1 milliárd forint támogatást nyert három miskolci pályázat turisztikai fejlesztésekre. A projektek közül csaknem 327 millió forint juthat református emlékutak és zarándokutak kialakítására, mintegy 480 millió egy lillafüredi libegő és a hozzá kapcsolódó attrakciók építésére, 352 millió pedig a DVTK Szabadidőpark létrehozására, ugyancsak Lillafüreden.

Csakhogy van egy kis baj: a város is adott be két pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez, ugyanerre a forrásra, de azok egyike sem nyert. Nyert viszont régiónkból a Mezőkövesd VG Zrt. a Zsóry Fürdő fejlesztésére 484 milliót, Gyöngyös ökoturisztikai fejlesztésre 297 milliót, Hatvan városa a helyi Kossuth tér turisztikai fejlesztésére 497 milliót, Ózd egy gyártörténeti emlékpark kialakítására 496 milliót, és Regéc, a regéci várra szintén ugyanennyit.

A szomszédos régióban Debrecen önkormányzata két pályázattal is nyert, ők kerékpár-turisztikai úthálózat-fejlesztésre kaptak 498 milliót, az Aquaticum Gyógyfürdő fejlesztésére pedig 500 milliót.

Vajon miért nem kapott egyetlen fillért sem Miskolc? Miért nem nyert Miskolc 2010 novembere óta egyetlen komolyabb turisztikai pályázaton sem? Miből lesz pénz a tervezett miskolctapolcai fejlesztésekre? Ennyire leírtak bennünket, vagy ennyire gyengére sikeredtek a pályázataink? – tették fel a kérdést a képviselők. eszakonline.hu