Magyar oldal lett a világ legjobb angolnyelv-oktató portálja

Hazai fejlesztésű weboldalt  kiáltottak ki a világ legjobb angolnyelv-oktató portáljának. A BBC oldalát is maga mögé utasította.

 

A világ egyik legnagyobb és legjelentősebb angolnyelv-oktató kiadványokat gyártó és forgalmazó kiadója, a Macmillan Education által meghirdetett Love English Awards első díját idén több mint 3000 szavazatos előnnyel a magyar 5 Perc Angol nyerte el, olyan versenytársakat maga mögött hagyva, mint például a BBC Learning English vagy az amerikai kormány nyelvoktató oldala, a Voice of America Learning English.

A díjjal a kiadó a világ legkedveltebb, ugyanakkor legsokoldalúbb és legelhivatottabb online angol nyelvoktató portáljait díjazza, ahova a nyelvtanulók a legszívesebben fordulnak, ha információra, inspirációra, tananyagra van szükségük, vagy gyakorolni szeretnék az angol nyelvet. A 2012-es évben a szavazatok alapján az idén tíz éves 5 Perc Angol nyerte el a tanulók bizalmát, a magyar portált ajánlották a legtöbben a díjra érdemesnek.

A honlap fejlesztői így írnak róla: „Az 5 Perc Angol-t 2003-ban keltettük életre, azzal a céllal, hogy napi, ingyenes, és nem utolsósorban rövid és szórakoztató „mini leckékkel” segítsük a nyelvtanulókat és a nyelvgyakorlókat. Először heti három alkalommal, majd a nagy népszerűségre való tekintettel heti 5 alkalommal küldünk tanulnivalót az immár közel 140 000 lelkes napi olvasónak.”

„A napi ingyenes nyelvleckékre bárki feliratkozhat, ez semmilyen kötöttséggel nem jár. A feliratkozást weboldalunk jobb felső sarkában teheted meg. A napi leckéket nem szint szerint soroljuk be, így mindenki – aki feliratkozik – ugyanazt a leckét kapja. A tanulnivalók heti témák köré csoportosulnak, így vagy egy adott szóbeli témakörrel, vagy egy nyelvtani ponttal, vagy egy készséggel (pl. hallás utáni értés) foglalkozunk. A leckéket minden szintnek ajánljuk, hiszen ha mást nem is, de legalább a szavakat mindenki meg tudja tanulni. A heti tanulnivalók összeállításánál figyelünk arra, hogy mindemellett a leckék változatosak legyenek tudásszintben is.” – foglalják össze a portál tevékenységét.

Az egyre növekvő igényekre alapozva 2009 októberében elindították az 5 Perc Angol Magazin nyomtatott változatát, egy bulvár-nyelvoktató havilap formájában. A magazin már a kezdetektől nagy sikernek örvend, közel 10 000 példányos eladást produkálva havonta.

A weboldalukon minden angol nyelvet tanuló, illetve gyakorolni és szinten tartani vágyó talál hasznos és érdekes tartalmat, amelyek (beleértve a letölthető hanganyagokat is) mind ingyenesen érhetők el. A tartalomból:

– Nyelvtan: témakörök kifejtve

– Szókincs: szóbeli témakörök kifejtve olvasmányos, videós és audiós formában

– Nyelvvizsga: gyakorló feladatok és kidolgozott szóbeli tételek nyelvvizsgákra

– Business English: üzleti angol tananyagok

– Kezdőknek: tananyagok, hanganyagok és feladatok kezdőknek

– Gyerekeknek: gyerekdalok, mesék, feladatok, színezők angolul tanuló gyerekeknek

– Hírlevélarchívum: A 2003 óra kiküldött napi rövid nyelvleckék archívuma

– Videók: Filmrészletek, sorozat részletek, vidám jelenetek és zenés videók felirattal (zenék karaoke változatban is) és feladatokkal, angol-magyar szószedettel

– Hanganyagok: Ingyenesen letölthető hanganyagok minden tudásszinten (szöveggel, feladatokkal)

Honlapjuk címe: http://www.5percangol.hu/