Március elsejétől változás  lép életbe a feláras vonatok helyjegyáraiban. Így a vasúti helyjegyek ára 150 forintról 180 forintra nő, az utazás napján megváltott helyjegyért azonban 300 forintot kell majd fizetni. Az eltérő árak az elővételben történő jegyvásárlásra ösztönöznek, ezzel lehetővé teszik, hogy a vasúttársaság a valós igényekhez mérten akár új kocsikat állítson be az utasok színvonalasabb kiszolgálása érdekében – közölte a MÁV-Start.

Idén tavasztól a pénteken és vasárnap 12 órától üzemzárásig vonatozók a vásárlás időpontjától függetlenül 300 forintért válthatnak helyjegyet. Az intézkedés várt hatásaként az elhalasztható vagy előbbre hozható utazások elterelődésével a hétvége e szakaszaiban kiegyenlítettebbé válik az utasforgalom.

Menettérti jegyet a jövőben csak száz kilométer feletti távolságra ad ki a vasúttársaság. Amennyiben az utas a száz kilométer alatti utazásához a visszaútra is meg kívánja vásárolni a jegyét, abban az esetben a pénztáros két darab egy útra szóló jegyet ad.

Megszűnik a menetjegyek visszatérítésénél, a húsz százalékos kezelési költség levonásakor alkalmazott ezer forintos felső határ. Ha a menetjegy árát visszatérítésére vasúthiba miatt kell visszatéríteni, kezelési költséget nem számítanak fel.