A közgyűlést követően az MSZP- frakció nyílt levelet is küldött dr. Kriza Ákosnak, Miskolc polgármesterének címezve. Ebben azt tudakolták, hogy a közgyűlésen miért nem volt téma a Világsátor ügye, noha az ma nagyon sok miskolcit foglalkoztat. Számon kérték a polgármesteren, miért nem él közgyűlési felhatalmazásával, s miért nem tájékoztatja arról a városlakókat, hogy mi ez a projekt, mi célt szolgál, s pontosan mi is épülne meg. Felszólították dr. Kriza Ákos polgármestert arra, hogy a következő közgyűlésre készítsen egy beszámolót a Világsátor projekt konkrét munkahelyteremtő hatásairól.

Íme, a szocialisták nyílt levele:

„Polgármester Úr!

Az MSZP sajnálattal tapasztalta: a fideszes városvezetés nem érzi szükségét annak, hogy tájékoztassa a közgyűlést, a város lakóit a miskolci Világsátor projekttel kapcsolatban eddig elvégzett munkájáról. Erre a mai testületi ülés is lehetőséget biztosított volna, de Önök nem éltek vele.

Pedig a városban igenis beszédtéma a Világsátor. Sokan például rémhírterjesztésre használják fel az Önök által decemberben előkészített, majd a közgyűlés elé sürgősséggel bevitt, végül elfogadott előterjesztést. Önnek a közgyűlés decemberben komoly felhatalmazást adott a szükséges egyeztetések elvégzésére, intézkedések megtételére, döntések meghozatalára. Ám Ön ebben az ügyben még csak odáig sem jutott el, hogy tájékoztassa a miskolciakat a fideszes városvezetés szándékairól, ha azt már előzetesen – noha mindig hangsúlyozza a miskolciakkal való párbeszéd fontosságát – nem tette meg.

Beszélhetne például a miskolciaknak arról, hogy mi is az a Világsátor, pontosan hol épül, mi célt szolgál, s mi indokolja ezt a beruházást. Beszámolhatna arról, hogy jelenleg mennyire előkészített a projekt, egyáltalán, annak milyen számszerű, konkrét munkahely-teremtési hatása van. Hiszen Miskolcon a munkahelyek hiánya okozza a legnagyobb problémát. De ezt Ön is tudja, ha más nem, onnan, hogy ígéretük ellenére az elmúlt bő két évben semmilyen jelentős munkahelyteremtő beruházás nem valósult meg a városban, sőt, ami jöhetett volna, például a Raiffeisen Bank fejlesztése, azt is elszalasztották. Éppen ezért talán Ön is belátja, hogy minden Miskolcra érkező beruházásnak munkahelyteremtő beruházásnak kell lennie, egy 1,7 milliárd forintos fejlesztésnek foglalkoztatás-bővülést kell hoznia.

Ezúton felszólítjuk tehát arra, hogy a következő közgyűlésre készítsenek egy beszámolót a Világsátor projekt konkrét munkahelyteremtő hatásairól. De ne csak a közgyűlésen beszéljen erről, használja az ismeretterjesztésre a rendelkezésére álló médiumokat, a Miskolci Televíziót, a Miskolci Naplót, illetve a minap.hu-t is. Az önkormányzati tévé, az újság és a hírportál ugyanis, ha nem tudná, éppen erre való, nem pedig a városvezetés fényezésére.

Üdvözlettel

az MSZP miskolci önkormányzati frakciója”