Kriza Miskolcon a poltikusokat és cégvezetőket nem engedi a húsosfazékhoz

Kriza Ákos mindezt annak kapcsán mondta, hogy az RTL Klub híradójában hétfőn este elhangzott: a miskolci cégek vezetői összesen 34 millió forint jutalmat vettek fel tavalyi munkájuk után. A kereskedelmi csatorna híradását súlyosan megtévesztőnek nevezte. Leszögezte: „Egyetlen politikust és egyetlen cégvezetőt sem engedtem a jutalmak húsosfazekához Miskolcon.” Hangsúlyozta: „Mindez nem a miniszterelnök figyelmeztetése miatt történt, erről már korábban elvi döntést hoztam.”
„Ebben a városban, ilyen gazdasági helyzetben a vezetőknek jutalom és prémium nincs. Fizetés van és közszolgálat” – fogalmazott.
A polgármester azt is elmondta: csak a dolgozók jutalmazását engedélyezte, azt is csak akkor, ha eredményeket értek el. Ismertette: 2010-ben 1,7 milliárdos hiánnyal vették át a Miskolc Holdingot, és az átszervezéseknek köszönhetően tavaly sikerült talpra állítani a céget. „Ez eredmény, és akik ennek elérésében részt vettek, azok kaptak jutalmat. Nekik tavaly 163 millió prémiumot fizettek ki. Ebből 1908 dolgozó kapott. Az összeg egyébként a Miskolc Holding Zrt. egyhavi bértömegének egyharmadát sem éri el” – hangsúlyozta. minap.hu