Elvesztették a kapcsolatot egy  F–16-os vadászgéppel az olasz partoknál, jelentette be a Pentagon. A gép az Adriai-tenger felett repült, amikor eltűnt a radarképernyőkről.
Az Aviationist szakblog szerzője, David Cenciotti szerint a gép a 31. Vadászwing egyik repülője. A Wingnek két F–16-os százada állomásozik az észak-olaszországi avianói amerikai bázison, írja a Business Insider. A lap értesülései szerint a gép jelét este nyolckor vesztették el.
Az AP jelentése szerint a keresésben olasz repülők és hajók is segítenek. A csendőrség, a Carabinieri helikoptereket küldött a tengerre, a parti őrség motorcsónakokkal fésüli át azt a térséget, ahonan az utolsó jelzések érkeztek. A keresésben a légierő helikopterei is segítenek.
A keresés egy nagyjából 15 kilométeres partszakaszra koncentrálnak Cervia és Cesentacio között az Adriai-tenger északnyugati csücskében. Az eltűnt gépet a parttól 15 kilométerre keresik.
Az olasz LaPresse hírügynökség értesülései szerint a gép vészjelzést adott, mielőtt elvesztették volna vele a kapcsolatot. Úgy tudják, a gyakorlórepülésen három másik gép is részt vett, azok biztonságban landoltak.
A jelentések szerint rosszak voltak az időjárási körülmények. „A látási viszonyok máris rosszak, mert éjszaka van, de havas eső is esik” – nyilatkozta az AP-nek Cosimo Nicastro, a parti őrség parancsnoka. A parti őrség a térségben tartózkodó kereskedelmi hajóktól is segítséget kért.