Egyik kollégám ma reggel mesélte hogy járt apukája tegnap a fehérvári kórház parkolójában. Tisztelt Szerkesztők. Kollégák! Épp hogy beszállt, és bezárta belülrõl az autót (ezt késõbb elmondom miért tette), odalépett egy fehér [értsd nem roma] fickó és kopogtatott az ablakon. 10 cm-re letekerte az ablakot, ahol a fickó bedobott egy csomag zoknit, majd kérte hogy fizesse ki.
Persze õ mondta, hogy felejtse el, és indulni akart, erre egy roma gyerek az autó elé ugrott hogy ne tudjon elindulni. Ekkor adott egy gázfröccsöt, hogy a srác húzzon arrébb, mert õ tényleg elindul, de nem ment el. Másodszor is felbõgette a motort, hogy nem viccel és akkor végre félreugrott a gyerek. Mindez a kórház parkolójában, délelõtt. És hogy miért nem vitt már magával pénzt és zárta be rögtön az autót ahogy beült?
Múlt héten az egyik ismerõsét rabolták ki az Interspar parkolójában(de.11 órakor), a következõ módon: a hölgy bepakolt az autóba, beült, bezárta belülrõl az autót (mivel éppenséggel sok pénz volt nála) és indulni akart, amikor egy fehér férfi bekopogott az ablakán, hogy meg tudná-e mondani merre van a vasútállomás. Próbálta mutogatni hogy „arrafelé”, de a fickó nem tágított, mert hogy el kell érnie a vonatát és nem érti pontosan merre is kell mennie. Erre a nõ letekerte az ablakot és elkezdett kifelé mutogatni a srácnak és mondani hogy merre menjen pontosan -eközben (mivel háttal volt az anyósülésnek, nem látta) feltörte a roma gyerek az ajtót és kikapta a táskáját. A nõ szaladt a fehér srác után, hogy mégis mi volt ez és azonnal adják vissza a táskáját, de õ csak vonogatta a vállát, hogy nem csinált semmit, csak megkérdezte merre van a vasútállomás. A rendõrséget rögtön felhívta, akik azt tanácsolták hogy azonnal menjen haza, zárcsere, stb., mert az elmúlt hetekben már több ilyen eset is történt és mire hazaértek, már a lakást is kipakolták. Sajnos a történetek valódiak. Ahogy ez megtörtént Fehérváron, úgy Pesten is és más városban is elõfordulhat. Remélem a rendõrök elkapják ezeket a disznókat, de addig is vigyázzatok a parkolókban. És ahogy gyerekkorunkban megtanultuk…ne állj szóba idegenekkel! „ Bohóczki István