Csütörtök volt a nagy nap,  ekkor mutatták be ugyanis Miskolctapolca fejlesztési koncepcióját a Városházán. Ahogy Kerek István, Észak-Agora levelezőnk írta: „A Városháza Díszterme dugig volt, sokaknak már csak állóhely jutott.”
Valóban nagy érdeklődés övezte a tervek, főleg a strandfejlesztésére vonatkozó elképzelések ismertetését. Lapunk is többször foglalkozott ezzel, de a fórum előtt nem sikerült betekintenünk a tervekbe. Csütörtökön azonban kiderült, mit álmodott a város Tapolcára.
Élményfürdő, gyerekparadicsom, kalandpark, szaunaház, éttermek, az őspark megnövelése, parkolófejlesztés, korzó – ezek szerepelnek a tervrajzokon. Azt is megtudtuk: a strandot nem a korábbi helyén képzelik el, hanem a volt gyermekstrand területén. Illetve is-is: a régi strandon is lenne medence és szaunaház, de az új részen kapna helyet az élményfürdő.
A fórum vége felé az is kiderült, a tervek egy közel 4 milliárd forintos elképzelést vázolnak fel. Az viszont már a fórum elején tisztázódott: forrás még nincs rá.  boon.hu