A Miskolc Holding igazgatótanácsa 34  millió forintos prémiumot szavazott meg májusban az önkormányzati cégvezetőknek, bár a városházán azt állították, hogy nem történtek kifizetések. Kaposváron négy cégvezető kapott prémiumot, illetve jutalmat, összesen 12 millió forint értékben, Kecskeméten hárman 10 millió forintot, Egerben is 10 millió forinton osztozhatott négy fejes. Sopronban három cégvezető vehetett fel fejenként 2 millió forintos jutalmat.

 

Salgótarjánban is külön díjazásban részesültek a prémiumfeltételeket teljesítő cégvezérek, ott legfeljebb háromhavi fizetést lehetett pluszban bezsebelni. Székesfehérvárott öt cégvezetőt tartottak érdemesnek jutalmazni, a legnagyobb összeg 1,1 millió forint volt.

k

Alig hét-nyolc hónapi munka után is járt az év végi jutalom mindenkinek az elnöki hivatalban

Milliós jutalmak a polgármestereknek
Bár minden megyei jogú várost megkerestünk, több helyen nem válaszoltak, vagy elhárították a kérdéseinket. Zalaegerszegről például annak ellenére nem kaptunk választ, hogy ott a decemberi közgyűlésen az éves alapfizetésükkel megegyező prémiumot tűztek ki a cégvezetőknek 2013-ra.

Az önkormányzati jutalmakról írt cikksorozatunk hatására Lázár János miniszterelnökségi államtitkár is megszólalt. Azt kérte az érintett vezetőktől, hogy jutalmukat fordítsák a városuk fejlesztésére. blikk.hu