Budai Gyula volt elszámoltatási  kormánybiztos egyik rokona továbbra is az abszolút győztese Borsod-Abaúj-Zemplén megye földbérletpályázatának, előnyét sikerült novemberben két újabb birtoktesttel, 82 hektárral tovább növelnie, összesen már 715 hektárra – értesült a Népszabadság. (Ezzel Gerzsánszki Lajos megelőzte az eddigi helyi csúcstartónak számító Kanyok Attila cégét, a Start 2003 Bt.-t. Kanyok Attila fideszes tiszaújvárosi önkormányzati képviselő Mengyi Rolandnak, a Borsod megyei közgyűlés fideszes elnökének volt kampányfőnöke.)

 A Mercató Finanszírozó Kft. a korábban elnyert 129 hektár mellé ezúttal újabb 130 hektár állami föld bérletét nyerte el – köztük járási mintatérként kiemelt területeket használhatnak 20 évig.

Gerzsánszki egyébként Szabolcs-Szatmár megyéből tette át cége székhelyét a pályázati kiírások idején Borsodba, s a másik családi vállalkozás is ekkor váltott székhelyet – most együttesen az 1000 hektár állami földbérlet közelében járnak, számításunk szerint 974 hektárt bérelhetnek. Gerzsánszki Lajos korábban a Népszabadság  kérdésére azt mondta: folyamatosan szeretne még pályázni, mert eddig „a szart kapta”, pont azt a szántót adták oda másnak, ami a legjobb lett volna. nol.hu