A terület előző tulajdonosának  tervei szerint az egykori laktanya helyén egy szálloda épült volna, ám a jelenlegi tulajdonos, az Aragohotels Szállodaipari és Szolgáltató Zrt. egy új beruházás programtervét juttatta el korábban a Miskolc Holding Zrt.-hez. Úgy vélik, nagyobb szükség van Lillafüreden az attrakciófejlesztésre, mint egy újabb szálláshely kiépítésére, s erre támogatást is kaptak.

 

Lillafüreden ezáltal egy korszerű pikniktér, játszótér, szabadtéri akadálypálya, fedett és fedetlen kalandtúra park, négy évszakos bobpálya, továbbá ide tervezik a DVTK szabadidőparkot, és egy Fehérkőlápára vezető libegőpálya épülhet majd ki, amely biztosítja a kulturált gyalogos feljutást a sziklához. Közvetlenül a felvonóhoz kapcsolódik a canopy lesikló pálya, továbbá nyáron tereproller-, télen pedig szánkópályaként funkcionáló ösvény. A hegytetőn ingyenesen használható tematikus wellness útvonalat is kialakítanak, ezáltal biztosított a teljes körű rekreációs élmény.

A teljes turisztikai komplexum elsődleges célközönsége a helyi természetjárók, valamint a térségbe érkező családok. Az egész évben 8 munkahelyet teremtő projekt az állami támogatás után is fenntartható.  minap.hu