Péntek este valamivel tíz óra  után a 3 sz. főúton egy 31 éves miskolci férfi személygépkocsijával Mályi irányából Nyékládháza felé közlekedve nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét és az enyhén jobbra ívelő, hóval borított úttesten megcsúszott, majd az úttest melletti beton közvilágítási oszlopnak ütközött. A villanyoszlop a karambol során talajszintnél eltört és a gépkocsira dőlt.
A balesetetben egy a személyautóban utazó 30 éves felsőzsolcai nő nyolc napon belül gyógyuló, könyebb sérüléseket szenvedett. Az anyagi kár jelentős. A baleset körülményeit az illetékes Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.
A Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, havas, fagyos időben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!
Szabálysértési őrizetbe vételek
A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában tíz főt vettek szabálysértési őrizetbe.
A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei három „bolti szarka”, két fatolvaj, további egy garázda személy, a kazincbarcikai rendőrök egy bolti tolvaj, míg a tokaji egyenruhások három fő, hétvégi házas övezetből fém használati tárgyakat „mezgerlő” tolvaj ügyében hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.
Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.