A házaspár és a nagypapa ellen 12. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett szemérem elleni erőszak büntette ügyében indult eljárás, aminek végén a megyei bíróság dr. Czibrik Attila vezette tanácsa 14 év fegyházra ítélte a férfit, 12-re a nőt, és 10-re a nagypapát. Már az ítélethirdetés előtt látni lehetett, hogy kivételesen kemény büntetés készülődik, mert a bíróság elnöke csak azután kezdte meg a határozat kihirdetését, hogy a tárgyalóteremben megjelent három, súlyos láncokat és bilincseket csörgető fegyőr.
Az ítélőtábla azonban ekkor új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot, mert az apát a gyerekei zaklatása mellett állatkínzás vétségében is elmarasztalta a bíróság, ám a vallomások szerint zsinórral megfojtott kutya teteme nem került elő.
A megismételt elsőfokú eljárás végén a Miskolci Törvényszék dr. Péter Zoltán vezette tanácsa ugyanazt az ítéletet hozta meg, mint a korábbi elsőfok, (vagyis összesen 36 év fegyházat osztott ki a család felnőtt tagjai között, érdemeik szerint) ezt hagyta helyben a debreceni ítélőtábla a tegnapi jogerős és végrehajtható ítéletével. boon.hu