„Ronwerbereznek, gyűlölködnek,  elterelik a figyelmet a tényekről, a bajokról. Ez a Fidesz, ez a miskolci városvezetés” – írja közleményében Földesi Norbert. A miskolci szocialista frakcióvezető kijelenti: állításaik féligazságok, vagy egyszerű hazugságok.

Az ügy jellegére való tekintettel a továbbiakban szó szerint közöljük a leírtakat.
„A szocialisták például sohasem listáztak senkit, az ugyanis a Fidesz módszere. A Kubatov Gáborról és társairól készült videófelvétel mind a mai napig megtekinthető az interneten, ebből kiderül, hogy a fideszes pártigazgató miként oktatja az importaktivistákat a listakészítésre.

A szocialisták sohasem beszéltek arról, hogy a város cégeinél dolgozó több ezer ember honnan jött, hogyan végzi a munkáját. Mi csupán arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a partiumi származású Kriza Ákos polgármestersége óta egyre több partiumi, erdélyi származású ember kap vezető állást a polgármesteri hivatalban, a város cégeiben, intézményeiben.

Kriza Ákos ne beszéljen mellé! Mondja meg: igaz-e, hogy Pálffy Kinga, a Miskolc Holding vezérigazgatója az ő rokona és beszéli a román nyelvet? Igaz-e, hogy Perecsenyi Attila, a Miskolci Városgazda igazgatója az ő barátja, s korábban ugyanabban a nagyváradi Ady Endre Líceumban tanult, ahol ő is? Igaz-e, hogy Szélyes Domokos, a MIK Zrt. vezérigazgatója Székelyudvarhelyen született? Igaz-e, hogy a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, a Miskolci Csodamalom Bábszínház igazgatója, a Szemere Bertalan Szakközépiskola igazgatója, a Miskolci Sportiskola felügyelő bizottságának elnöke, akiket egytől egyig a fideszes városvezetés hivatalba lépése óta neveztek ki posztjukra, mind-mind erdélyi, vagy partiumi származású emberek, s többségüknek korábban semmi köze sem volt Miskolchoz?

Tényleg akad még ebben az országban olyan nagyváros Miskolcon kívül, ahol a fontos vezető posztokra lehetőség szerint nem a város szülötteit, hanem olyanokat kérnek fel, neveznek ki, akik ezer szállal kötődnek a polgármester szülőföldjéhez, ottani baráti társaságához, rokonságához?”

minap.hu