A Lillafüredi DVTK Szabadidőpark  beruházás révén az ország első futball témaparkja jöhet létre, köszönhetően a futsall pálya, továbbá a labdás ügyességi és készségfejlesztő játékoknak. A projekt tervezésekor fontos szempont volt a széleskörű vendégelérés, így az egykori laktanyaépületbe integrált akadály- és kábelpálya, kültéri-beltéri lazer tag aréna, téli-nyári jég- és görkorcsolyapálya, valamint egy formabontó játszótér is létrejön. Mindezen funkciókat hivatott kiszolgálni a jelentős infrastruktúra, wc-k, vendéglátóegység, parkoló és öltözők.

 

A szabadidőpark egy újabb országos jelentőségű attrakcióval erősíti a régió idegenforgalmi kínálatát, az egyedi játékok miatt akár több nappal is növekedhet a városba látogatók itt tartózkodási ideje, a 12 hónapos nyitva tartás okán pedig csökken a szezonalitás. A 2014-ben nyíló, 100 ezer fős látogatottságot váró park nagyszámú munkahelyet is teremt, építészetileg és attrakciókínálatát tekintve pedig igyekszik tiszteletben tartani a térség páratlan adottságait.

Lillafüred múltából fakadóan egy ismert idegenforgalmi desztináció. Annak ellenére látogatják évente turisták százezrei, hogy a térség mindenfajta (szórakoztató) infrastruktúrát nélkülöz. A Lillafüredi libegő és kapcsolódó attrakciók telepítése projekt célja, hogy egy olyan országos jelentőségű mágnes-attrakció valósuljon meg a térségben, amely képes tömegeket kiszolgálni, és biztosítja a neves Fehérkőlápa sziklához a kulturált gyalogos feljutást. Közvetlenül a felvonóhoz kapcsolódik a canopy lesikló pálya, továbbá nyáron tereproller-, télen pedig szánkópályaként funkcionáló majd ösvény. A hegytetőn ingyenesen használható tematikus wellness útvonalat alakítanak ki, ezáltal biztosítva a teljes körű rekreációs élmény. A libegő indulóállomása mellet épül egy „négyévszakos” bobpálya, továbbá szintén ide tervezik a DVTK szabadidőparkot. A teljes turisztikai komplexum elsődleges célközönsége a helyi természetjáró, valamint a térségbe érkező családi közönség. Az Arago Hotels Zrt. pályázata tehát a Lillafüred szégyenfoltját jelentő, leromlott állagú katonai kaszárnya területén az ország első futball témaparkját valósítaná meg, míg Libegőpark Kft. beruházása új turistacsalogató látványosságot kínál majd. Az egész évben 8 munkahelyet teremtő projekt az állami támogatás után is fenntartható.
minap.hu