Miskolcon rádiós és óriásplakát -kampányt indít Kanada, hogy felhívja a helyi romák figyelmét: a szigorított szabályok miatt nem érdemes politikaimenekült-státusért folyamodni – tudta meg a Magyar Nemzet. Miskolci hirdetésekben hívja fel Kanada a helyiek figyelmét arra, hogy szigorították a bevándorlási törvényüket, így nem érdemes politikai menekültstátusért folyamodni – tudta meg a lap. A Borsodban sugárzó helyi rádió mától teszi közzé e hirdetéseket, s hamarosan óriásplakátokon is megjelenhetnek az üzenetek.  

Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere levélben fejezte ki megdöbbenését Tamara Guttman kanadai nagykövetnek amiatt, hogy Kanada akkreditált nagykövetsége kormánya nevében négyhetes kampányt indít a városban arra hívva fel a figyelmet, hogy az országukban „évek helyett akár heteken belül elbírálják a menedékkérelmet”, s „gyorsabban küldik haza az alaptalan menedékkérelemmel érkezőket”. A polgármester arra kíváncsi, a kampány miért kizárólag Miskolcot vette célba, és miért nem egyeztettek erről a városvezetéssel.

Kanadában a tavaly megalkotott új bevándorlási törvény részeként hazánk felkerült a biztonságos demokráciaként elismert államok közé, az ilyen országokból érkezők menekültkérelmét pedig Kanada szinte kivétel nélkül elutasítja