Tegyél 3 jó dolgot

Ne várjuk meg, hogy amerikai mintára Magyarországon is iskolai lövöldözéseknek essenek áldozatul diákok és tanárok!
Tűrhetetlen mértéket öltött hazánkban a tanárok és diákok elleni iskolai erőszak. Amint azt egy korábbi OECD felmérés is közzétette (forrás: Magyar Nemzet), iskolai erőszak vonatkozásában Magyarország Európa élmezőnyében
van.
A Criminon Magyarország már több éve küzd ez ellen a jelenség ellen, annál is inkább, mert az erőszakok diák elkövetői különösen veszélyeztetettek abban, hogy később börtönlakókká váljanak. A sajtó oldalain előforduló vita azt mutatja, hogy a társadalom egyes oldalai és a kárvallottak véleménye nem esik egybe azzal kapcsolatban, hogy kinek a felelőssége e tendencia megállítása és az iskolai biztonság garantálása. A helyzet nem fog tartósan javulni addig, amíg az iskolás gyermekek meg nem szerzik az együttélés szabályainak alapvető ismereteit.
A Criminon Magyarország nemcsak hangoztatja álláspontját, hanem immár harmadik évben rendezi meg iskolások számára azt a pályázatot, mely a következő elven alapszik: „Próbálj úgy bánni másokkal, ahogy te szeretnéd, hogy ők bánjanak veled!” (részlet Az út a boldogsághoz című műből).
A korábbi években több száz pedagógus támogatásával, közel 6000 gyermek küldött be pályaművet és neves zsűri közreműködésével 600 gyermek vehetett át díjat, melyet a pályamunkákat felvonultató kiállításon vehettek át.
A 2013. évi pályázatra a Criminon Magyarország a meghosszabbított határidőig, 2013. január 22-ig várja a pályaműveket különböző kategóriákban. További információk az Alapítvány honlapján találhatók: www.criminon.hu.
Sajtóinformáció:
Marosi Gyöngyi
Tel: 06 70/259-7998
E-mail: tisztesseg@criminon.hu
Criminon Magyarország Alapítvány
Budapest, 2013. január 7.