Gábor Simon‎*Figyelem, rendkívüli híradás! Meg nem erősített hírek szerint a maja naptár által megjósolt világvége elmaradásának hátterében a magyar kormány hősies küzdelme áll! Jelenleg

zajlik egy titkos nemzetközi sajtótájékoztató, amelyről sikerült néhány részletet megszerezni:

Orbán Viktor elmondta: a turul erejével számos kokit és sallert kiosztva legyőztük az ország ellen az elmúlt nyócévben szőtt IMF-EU-maja összeesküvést, pedig még a diákokat is bevetették ellenünk.

Selmeczi Gabriella kiemelte, hogy a világvége elhárítása óriási siker és ezzel egyben a nyugdíjakat is sikerült megvédeni végül felszólította a majákat és az MSZP-t, hogy hagyják abba az emberek félrevezetését.

Matolcsy György kifejtette miszerint Magyarország földrajzi elhelyezkedése miatt a maja növekedési centrumban is benne van így a válságnak ismét vége és a magyar tündérmese diadalmaskodott a maja spekuláns kalózok fölött.

Martonyi János elmondta, hogy nem adjuk ki a majáknak Safarovot, valamint, hogy erőfeszítéseink elismeréseként egy az egykori maja birodalom területén fekvő ország repülőterén leszállópályát fognak elnevezni Orbán Viktorról.

Pintér Sándor kijelentette, hogy felkérése esetén két hét alatt rendet teremt az egész világon is.

Deutsch Tamás Twitter-üzenetében arról érdeklődött, hogy „Ki a f*sz az a Maja?”

Andy Vajna elképzelhetőnek tartja a story itthoni megfilmesítését hollywoodi sztárokkal, pl. Orbán Viktor szerepében Mel Gibson, Jack Nicholson mint Matolcsy György, a Pitt-Jolie sztárpár pedig a Szijjártó-Selmeczi párost alakítaná (előtte természetesen mindegyiküknek alá kéne írnia aEgyüttműködési Nyilatkozatot). A színházi változaton máris dolgozik Vidnyánszky Attila.

Schmitt Pál doktori disszertációja és néhány maja kőtábla között újabb jelentős szövegazonosságokat találtak.