Jutalomban részesítették az  államfői hivatal munkatársait, noha túlnyomó többségük csak néhány hónapja dolgozik ott.
A Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársai átlagosan egyhavi illetményüknek megfelelő jutalomban részesültek. Az igazgatók jutalma nem haladhatta meg az illetményük összegét, a munkatársak jutalma szakmai teljesítményük alapján ettől felfelé és lefelé is eltérhetett – számolt be a hivatal sajtóigazgatóságának tájékoztatása alapján a Blikk.

 

Arra, hogy pontosan mennyi jutalmat kaptak a dolgozók és vezetők, a lap nem kapott választ. Mivel azonban – írja a Blikk – a hivataligazgatóknak államtitkári fizetés jár, az ő jutalmuk ez alapján könnyen megbecsülhető: fejenként egymillió forint járhatott nekik.

A Blikk számításai szerint annak ellenére költhettek több mint 30 millió forintot az év végi jutalmakra, hogy a munkatársak túlnyomó többsége csak alig hét-nyolc hónapja dolgozik ott. A plágiumügye miatt lemondani kényszerült Schmitt Pál stábját, öt fő kivételével, teljesen kicserélte utódja, Áder János. Ő ugyanis a saját embereit vitte a Sándor-palotába, hivatala pedig május–június folyamán állt fel.

Egyébként – jegyzi meg a lap – Schmitt Pál elnöksége alatt, tavaly év végén is osztottak jutalmakat, akkor egységesen mindenki a félhavi illetményét kapta meg pluszban.