Budapesti futóversenyt ajánl a CNN

A CNN amerikai hírcsatorna  utazásra szakosodott internetes honlapja októberre a Budapest Maratont ajánlja olvasóinak a futók számára készített összeállításában.

 

A CNN honlapja a világ 70. leglátogatottabb honlapja, és egyben a legismertebb amerikai hírcsatorna. A Futókalauz 2013 címet viselő írás – mely minden hónapban egy versenyt emel ki – hangsúlyozza, hogy a „festői szépségű” magyar fővárosban a verseny rajtja a Hősök terén lesz, ahol a hét vezér szobrai néznek le az indulókra. A szerkesztők mindehhez hozzáteszik, hogy ha „ez nem lenne elég inspiráció ahhoz, hogy egyéni csúcsot javítson a futó”, akkor segít a pálya, mely a fővároson keresztül, többek között a Duna mentén vezet, és teljesen sík a terep, így tökéltesen alkalmas egyéni csúcsjavításra. Az ajánló a budapesti mellett – más-más hónapokra – egyebek között a Los Angeles-i, a honolului, a dubaji és a holt-tengeri maratonira hívja fel a sportolni vágyók figyelmét.

A Spar Maraton 2012-ben is igazi futófesztivál szerepet tölt be, elvégre nem véletlen hogy a több mind negyedszázados rendezvény mára már az egyik legnépszerűbb hazai futóeseménnyé vált. A 28. Spar Budapest Futófesztiválra október 13-án kerül sor. A rendezvényen 2012-ben rekordmennyiségű futó vett részt, soha korábban nem indult 19200 sportembernél több magyarországi szabadidősport eseményen. Nem csak a magyarok tömegeit vonzotta a csúcskategóriás esemény, a hazai indulókon kívül 60 ország több mint 2500 futója színesítette a mezőnyt.

A futófesztivál nevet nem véletlen kapta a rendezfény, hiszen a maratoni táv teljesítése meleltt, ki ki tüdeje és állóképessége szerint futhat a pár száz métertől akár a 42 kilométers távig, hogy mindenki átadhassa magát a futás örömének és a mozgás élvezetének. A maratoni távfutóinak nem kevésbé élvezetes látványban lehet résziük mint a Budapesti Nemzetközi Félmaraton résztvevőinek. A Hősök terérőlrajtoló mezőny versenyének olyan látnivalók biztosítank csodálatos hátteret többek közt, mint az Andrássy út, Gellért tér, Margit híd, Kossuth Lajos tér, Szabadság híd vagy Fővám tér.