Máris lemondott egy járási vezető

Még el sem kezdte a munkát, máris lemondott posztjáról a mohácsi járás frissen kinevezett vezetője, Kovács Mirella, Mohács korábbi jegyzője – közölte a bama.hu Baranya megyei hírportál.

 

Kovács Mirella visszalépésének hivatalos magyarázata az, hogy mégsem tudja felvállalni a munkakörrel járó követelményeket – mondta a bama.hu-nak Hargitai János kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője. Kovács Mirella a portálnak nem indokolta meg a döntését.

Bár a január elsejétől érvényes megbízatásról való lemondása még szilveszter előtt megérkezett, a jogviszony így is életbe lépett – tette hozzá a beszámoló. A pozíciót most átmenetileg Gáspár Ágnes, a mohácsi hivatal egyik alkalmazottja tölti be, ugyanakkor Hargitai János javaslatot tett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak a probléma megoldására.

Elképzelése szerint a kinevezett bólyi járási vezető, Müllerné Juhos Bernadett kerülne a mohácsi hivatal élére, míg a bólyi tisztségre a kisváros jegyzője, Morvay Gyula kap felkérést. A végső döntést az ügyben a KIM hozza majd meg – tette hozzá a bama.hu.