Újév hajnalán egy szigethalmi  szórakozóhelyen tömegverekedés tört ki, melynek során a balhét kezdő cigányok két embert megkéseltek. A rendőrség sajtóközleménye szerint lehet, hogy több elkövetője van a gyilkossági kísérleteknek.

Több ember sérülésével járó tömegverekedés tört ki a szigethalmi Zsigmond söröző és pizzéria mosdójában szilveszter éjjelén. Egy fiatalt emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség.

A bűncselekménnyel összefüggésben egy 17 éves szigethalmi fiatalembert hallgattak ki gyanúsítottként, akit őrizetbe is vettek. Ellene a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A PMRFK sajtóközleménye szerint a másik késelést elképzelhető, hogy nem a 17 éves J.J. követte el, azonban a másik támadó személyazonossága még nem tisztázott.

 

Információink szerint a szigethalmi szórakozóhelyen bulizó magyar társaság egy része sportoló volt, a két megkéselt fiatal közül az egyik ketrecharc, a másik pedig ökölvívó magyar bajnok.

Az egyik megszólaló hölgy -aki szintén ott volt a verekedés alatt a kocsmában- azt írta a közösségi portálon, hogy a magyarok önvédelemből verekedtek a rájuk támadókkal. Az ökölharc során azonban a cigányok alulmaradtak, hiába voltak túlerőben, így több kés is előkerült. Miután a mellékhelyiségben az első késelés megtörtént, az emeletre felmenekítették a sértettet, ahol társai a lehetőségeikhez mérten megpróbálták elsősegélyben részesíteni.

„Fent több magyar azt nézte ki tudnak e ugrani az ablakon annyira bepánikoltak (lányok)!” – írja a szemtanú. Az áldozat, Bozsányi Gergely állapota súlyos, lélegeztetőgépen tartják. A megtámadott társaság tagjai a rendőri intézkedést is keményen kritizálják, szerintük ugyanis olyanokkal foglalkoztak a valódi tettesek helyett, akik nem követtek el semmit. Üzeneteik szerint a cigányok a hely előtt később is halálosan megfenyegették a magyarokat, akiket származásuk miatt becsméreltek, és tanúskodás esetén kilátásba helyezték, hogy meg fogják őket ölni. A rendőrség mindössze egy embert állított elő, pedig szemtanúk szerint mintegy negyvenen támadtak rá a körülbelül húszfős magyar társaságra. A hatóság jelenlegi információi alapján egy másik késelőt is keres. barikad.hu