Orbán Viktorra várunk a nyíregyházi városházán, fél tízre ígérték a sajtótájékoztatóját, de a megadott időpontban semmi. Negyedórával később semmi, félórával később semmi. Pedig reggel kilenckor már itt volt, láttam, amikor a polgármesteri hivatal mellett kiszállt a kocsiból.

A helyi polgármester fogadta, aki fél fejjel mintha magasabb lenne nála, mégis képes volt olyan udvariasan és alázatosan állni előtte, mintha ő lenne az alacsonyabb. Úgy összehúzta magát, mint egy kisdiák a tanár bácsi előtt. Gondolom, így szokott szavazni a parlamentben is. Mint egy kisdiák, akinek megmondják, mit kell csinálnia.

Orbán Viktor a helyi polgármester kíséretében valamivel tíz után lép be a terembe, s várom, hogy valami elnézésfélét odavet nekünk, de nem. Késett több mint fél órát, mi vártunk rá félórát, egy elnézést megérdemelnénk. Úgy látszik, Kósa Lajos tőle tanulta ezt a módit, ugyanis a debreceni polgármester sem képes egy sajtótájékoztatón időben megjelenni, és nem képes elnézést sem kérni érte. Folytatás itt.